Belgien har nok verdens mest udbyggede jernbanenet, dette til trods for at belgierne elsker deres biler, og har Europas mest omfattende og udbyggede motorvejsnet. Der bor i Belgien lidt over 10 millioner mennesker på et areal der ikke er meget større end Jylland.
Belgisk jernbane materiel er nok ikke det første vi tænke på, når der snakkes jernbane. Det skyldes nok at vi måske kan have lidt svært ved at identificerer om det er belgisk, hollandsk  eller fransk. De belgiske jernbaner NMBS/SNCB har mange spændende lokomotiver. Således havde SNCB allerede i 1973 et firestrømslokomotiv type 18, og de har da også være med når det gjaldt højhastighedstog. De belgiske jernbaner har en række meget kraftfulde  multi lokomotiver til både person- og godstrafik. De belgiske jernbaner fik i 1955 leveret en række lokomotiver med NOHAB MY design, bygget på licens af AFB, de har typebetegnelsen 52, 53 og 54.

En enkelt dag på under et par timer var det muligt på Bruxelles Nord, at tage mere end 80 fotos, der kom konstant tog med få minutters mellemrum.

Tilbage til indholdsfortegnelsen