Byen Firenze er i sig selv en stor oplevelse med de mange smukke bygningsværker og  Arno floden med Ponte Vecchio. Firenze er ikke kun kunst og kulturskatte, men også vin og mad. Togturen over Alperne er en oplevelse for togfreaks, her ser man alt i lokomotivtrukne tog, forspand, tog der bliver skubbet, ja kort sagt alt, og så foregår det i et tempo så alle fotografer har en chance.

Efter en smuk togtur over Alperne skal der meget til for at overgå disse indtryk, men det er Firenze og området Toscana til stadighed i stand til. Såvel Firenze som Toscana er kendt verden over for sit smukke landskab, kunst, historien, mad og vin og ikke mindst Toscanas indbyggere.
De toscanske bytorv som findes i næsten alle byers centrum er velbevarede, og mange prægtige bygninger er her som intet andet sted i verden bevaret og fortsat funktionelle. Ja - byer som San Giminignano har praktisk taget ikke ændret udseende siden 1500-tallet. Disse bjergbyer, middelalderbyer, med deres forsvarstårne og mure er symbolet på megen vold og ufred. Vi besøgte flere af disse bjergbyer og bl.a. Montecatini Alto med en tovbane (Funicolare). Mange af disse bjergbyer har en historie og kultur der ligger tilbage fra etruskerne, der som befolkning mistede deres selvstændige kultur få år før Kristi fødsel.
Mad og vin er også italienernes store lidenskab, der er intet som frisk frugt, brød og tomater fra Mercato Centrale, Firenzes fødevaremarked ved San Lorenzo. I Firenze er der mange rigtige gode madsteder, men der er også mange dårlige, og de gode er ikke meget dyrere end de dårlige.

De italienske statsbaner (Ferrovie dello Stato, FS) har nu på langt de fleste af deres tog skiftet farve, og man skal nu være yderst heldig for at se et af deres brune lokomotiver, enkelte med den orange farve og lilla striber er stadig til at se.

Tilbage til indholdsfortegnelsen