<

Midtjylland rundt, med veteran Intercitytoget
Lørdag den 5. september 2009 var jeg med på Jysk Veterantogs efterårstur via nogle af Danmarks smukkeste jernbanestrækninger. Toget udgik fra Padborg men jeg stod på i Vejle. Der var stop ved de fleste større stationer indtil Århus H, og fra Århus H via Langå på tværs af Jylland til Struer. Under opholdet i Struer kunne man se  den store udstilling om den verdensberømte Radiofabrik Bang og Olufsen A/S på Struer Museum.
Efter ophold i Struer kørtes via Herning og Silkeborg mod Skanderborg. På strækningen mellem Herning og Skanderborg var vi gennem flotte lyngbeklædte hedelandskaber, hvilket havde været meget smuk såfremt vejret havde været mere sol end regn, videre langs de skønne søer ved Silkeborg forbi Himmelbjerget og slutter med et kort ophold ved Ry station.
Toget var  oprangeret med 1. og 2. klasses kupévogne fra 1970 og 80ernes Intercitytog og fremføres af et Mx lokomotiv indlejet fra CFL Cargo.
Fra togets salgsvogn var det muligt at købe varme og kølige drikke, samt postkort og souveniers mm..

Turen var en stor oplevelse til trods for vejret, og man kunne tro man var kommet med et international tog, for der blev talt både tysk og engelsk.

Video med omløb i Langå og Struer med Mx 1006.

Klik på foto for at se videoen

Tilbage til indholdsfortegnelsen